Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στο ορεινό τσακώνικο χωριό του Πάρνωνα, τη Σίταινα Αρκαδίας. Με την οικογένεια της, έζησε και μεγάλωσε στο Άστρος Κυνουρίας. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Δημοσιογραφίας Αθηνών. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Θεάτρου και Ορθοφωνίας Αθηνών. Διατηρεί Δικηγορικό γραφείο, στην Αθήνα και έχει αναλάβει πλήθος νομικών υποθέσεων, μεταξύ των οποίων ορισμένες έχουν απασχολήσει την Ελληνική κοινή γνώμη.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Εγκληματολογίας, του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, του τομέα Ισότητας του ΠΑΣΟΚ, της «Αλληλεγγύης Δικηγόρων», του Συλλόγου Αρκάδων Νοτίων Προαστίων Αττικής, της «Αδελφότητας Κυνουριέων», της Ένωσης Σιταινιωτών «Άγιος Ιωάννης Θεολόγος» και από τα Ιδρυτικά Μέλη του Συλλόγου νέων του χωριού της, Σίταινα (Σίκινα). Ενεργό μέλος του Συλλόγου παροχής βοήθειας και κατ’ οίκων νοσηλείας «Η Παμμακάριστος». Διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος στον Α.Ο. Δάφνης και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Ομίλου Ερμής Περάματος.

Αναμείχθηκε ενεργά με την πολιτική, όταν στα 18 της χρόνια, συμμετείχε στις εκλογές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με την παράταξη της ΠΑΣΠ. Πήρε μέρος για πρώτη φορά στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 και ήταν το νεότερο μέλος και η μόνη γυναίκα που εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στην Αρκαδία, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε επίσης, στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, το 2005 και το 2008, με την παράταξη «Αλληλεγγύη Δικηγόρων» (υποψήφιος πρόεδρος Δ. Βερβεσός).

Έχει ένα γιό, τον Ιωάννη. Συνέγραψε με τον Πέτρο Σαραντάκη λευκώματα – βιβλία για την Αρκαδία, τα οποία προβάλουν την ιστορία, τις παραδόσεις και την κληρονομιά των προγόνων μας. Για το λόγο αυτό, έχουν αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος και την Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς και από την Αδελφότητα Κυνουριέων. Είναι τακτική αρθογράφος – σχολιαστής στα περιοδικά «Πολιτικά Θέματα», «Logistics and Manangment» και «Δικαιόραμα», καθώς και στις ιστοσελίδες www.styx.grκαι kalimera.arkadia.blogspot.com. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα κοινωνικού – ιστορικού – πολιτικού περιεχομένου. Ως έγκριτη νομικός και πολιτευόμενο πρόσωπο, έχει συχνή τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσία σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, Αθηναϊκών και Αρκαδικών ΜΜΕ. Παράλληλα με τα δικηγορικά της καθήκοντα, έχει αναπτύξει κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, που έχουν σχέση με την επιστημονική της κατάρτιση και τον ανθρωπισμό.

Advertisements